21collagen orizontal

Ingrediente

21Collagen este un supliment alimentar avansat, proiectat să susțină sănătatea pielii, articulațiilor și vitalitatea generală. Formula sa include colagen marin, vitamine esențiale, minerale și extracte de plante, fiecare contribuind la menținerea și îmbunătățirea sănătății de la interior spre exterior.

Cu ajutorul colagenului marin și acidului hialuronic, 21Collagen ajută la revitalizarea pielii, oferind hidratare și reducând semnele de îmbătrânire. Ingredientele precum biotina și zincul fortifică părul și unghiile, în timp ce complexul de vitamine și extractele de plante sprijină un sistem imunitar robust și energie durabilă. Antioxidanții din compoziție protejează celulele împotriva stresului oxidativ, promovând sănătatea pe termen lung.

21Collagen este ideal pentru cei care caută o soluție completă pentru a sprijini o piele sănătoasă, articulații funcționale și o stare generală de bine.

Vedeți mai jos lista cu ingrediente și descrierea fiecăruia.

Colagen Marin

Colagenul marin este o sursă pură și ușor asimilabilă de colagen de tip 1, cel mai abundent tip din organism. Este extras din pești de apă rece prin procesarea atentă a pielii și resturilor de pește, fără utilizarea chimicalelor dăunătoare.

Moleculele de colagen hidrolizat sunt “divizate” într-o formă mai mică, denumită peptide de colagen bioactive. Această formă este mai ușor de absorbit de organism comparativ cu moleculele de colagen întregiți.

Colagenul marin furnizează aminoacizii esențiali pentru sinteza de colagen nou în piele, articulații, oase, vase de sânge, mușchi și alte țesuturi. Aminoacizii cheie sunt glicina, prolina și hidroxiprolina.

Administrarea de colagen marin hidrolizat are multiple beneficii demonstrate științific:

 1. Îmbunătățește aspectul pielii – Crește elasticitatea și hidratarea pielii, reducând vizibil ridurile și liniile fine. Stimulează producția naturală de colagen în fibroblastele pielii.
 2. Sprijină mobilitatea articulațiilor – Furnizează “materiale de construcție” pentru refacerea cartilajelor și ligamentelor. Reduce durerea, inflamația și necesitatea medicamentelor pentru artroză.
 3. Promovează densitatea osoasă – Colagenul reprezintă peste 30% din componența oaselor. Suplimentarea previne pierderea masei osoase și riscul de osteoporoză.
 4. Accelerează vindecarea rănilor – Peptidele de colagen stimulează migrarea și proliferarea celulelor implicate în procesul de vindecare.
 5. Menține sănătatea cardiovasculară – Structurile de colagen joacă rol în elasticitatea arterelor, prevenind rigiditatea vasculară.
 6. Potențează formarea masei musculare – Aminoacizii specifici din colagen sunt implicați în sinteza proteinelor musculare.

Cu un aport consistent de 10.000 mg colagen marin pe zi, acest produs premium oferă o modalitate naturală și eficientă de a încetini procesul de îmbătrânire, menținând frumusețea, mobilitatea și vigoarea.

Acid Hialuronic

Acidul hialuronic este un compus natural găsit în țesuturile conectoare ale corpului uman, cum ar fi pielea, articulațiile și lichidul sinovial. Are un rol esențial în hidratarea și lubrifierea acestor structuri.

La nivel cutanat, acidul hialuronic acționează ca un “burete” molecular, capabil să absoarbă și să stocheze o cantitate uimitoare de molecule de apă – de până la 1000 de ori greutatea sa proprie. Acest lucru îi permite să confere pielii un aspect neted, suplu și hidratat.

În dermul pielii, acidul hialuronic creează un mediu ideal pentru migrarea și proliferarea celulelor implicate în refacerea țesuturilor. Stimulează producția de colagen, accelerând procesul de vindecare și reducând aspectul ridurilor.

În articulații, acidul hialuronic acționează ca un lubrifiant natural și absorbant de șocuri. El face parte din compoziția lichidului sinovial care amortizează fricțiunea dintre suprafețele cartilaginoase în timpul mișcării. Deficitul acestuia poate duce la uzura prematură a cartilajelor.

Prin proprietățile sale de gelificare și vâscozitate, acidul hialuronic conferă rezistență și elasticitate țesuturilor conjunctive precum tendoanele și ligamentele. De asemenea, reglează migrarea celulelor implicate în repararea acestor structuri.

La nivel intra-articular, injecțiile cu acid hialuronic sunt o opțiune eficientă pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea mobilității la pacienții cu osteoartrită. Suplimentele orale pot crește nivelul acestui compus în articulații.

În formula acestui produs premium, cei 30 mg de acid hialuronic contribuie semnificativ la hidratarea pielii, mobilitatea articulațiilor și refacerea generală a țesuturilor. Alături de colagenul marin, oferă o abordare dublă pentru frumusețe și mobilitate.

Vitamina C

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este un nutrient esențial cu multiple roluri vitale în organism. Forma de sodiu ascorbat este o versiune stabilă și bine tolerată a acestei vitamine.

Iată care sunt principalele beneficii ale vitaminei C din sodiu ascorbat:

 1. Antioxidant puternic – Neutralizează radicalii liberi și speciile reactive de oxigen, protejând celulele și moleculele esențiale de daunele oxidative. Previne îmbătrânirea prematură a pielii.
 2. Sinteza colagenului – Vitamina C este un cofactor esențial pentru enzimele implicate în producția de colagen. Stimulează activitatea fibroblastelor pielii ce sintetizează colagen. De asemenea, crește absorbția colagenului dietetic.
 3. Sistemul imunitar – Susține funcția leucocitelor (celulele albe) și acțiunea de “capcană” a radicalilor liberi produși în procesul de apărare imună. Crește rezistența la infecții.
 4. Absorbția fierului – Vitamina C crește absorbția fierului ne-hemic (din surse vegetale) de 4-5 ori. Previne anemia prin deficiență de fier.
 5. Sănătatea cardiovasculară – Acționează ca un antioxidant ce protejează vasele de sânge și arterele de deteriorarea oxidativă. Poate preveni formarea cheagurilor.
 6. Metabolism energetic – Este necesară pentru conversia grasimilor în energie prin ciclul acizilor grași. De asemenea, susține producția de carnitină pentru arderea grăsimilor.
 7. Cicatrizarea rănilor – Stimulează producția de colagen și proliferarea celulelor importante pentru vindecarea rănilor și refacerea țesuturilor.

Importanța dozei:

Doza de 90 mg de sodium ascorbate este suficientă pentru a contribui la necesarul zilnic de vitamina C și pentru a oferi beneficiile sănătății asociate cu această vitamină esențială. Este o doză sigură și eficace, adecvată pentru utilizarea zilnică fără riscul efectelor secundare asociate cu dozele mari de acid ascorbic.

Sodium ascorbate este o formă excelentă de vitamina C pentru cei care doresc beneficiile acesteia, dar au un sistem digestiv mai sensibil. Este bine tolerată și poate fi integrată cu ușurință în majoritatea regimurilor de suplimente.

Vitamina B1

Tiamina, sau vitamina B1, este o vitamină hidrosolubilă esențială cu roluri vitale în organism. Iată principalele beneficii ale aportului optim de tiamină:

 1. Metabolism energetic – Tiamina este necesară pentru desfășurarea ciclului acizilor grași și ciclului acidului citric, prin care alimentele sunt convertite în energie (ATP). Un deficit poate duce la oboseală cronică.
 2. Funcția nervoasă – Participă la sinteza neurotransmițătorilor cheie precum acetilcolina, necesară pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Menține sănătatea sistemului nervos periferic și central.
 3. Funcția cognitivă – Tiamina joacă un rol în activitatea cerebrală, memoria, concentrarea și starea de spirit. Deficiențele pot cauza pierderea memoriei, confuzie mentală și iritabilitate.
 4. Sănătatea inimii – Asigură un aport optim de oxigen către mușchiul cardiac prin implicarea în metabolismul energetic al celulelor musculare. Protejează împotriva bolilor cardiace.
 5. Metabolismul macronutrienților – Este esențială pentru metabolismul glucidelor, proteinelor și grăsimilor din alimentație. Permite utilizarea eficientă a acestora de către celule.
 6. Reglarea apetitului – Un deficit de tiamină poate reduce pofta de mâncare și duce la pierdere în greutate nejustificată. Menținerea unui nivel optim ajută la un apetit reglat.
 7. Funcția musculară – Tiamina contribuie la contractilitatea normală a mușchilor scheletici. Deficiența poate duce la slăbiciune musculară și calmbările.

Importanța dozei:

Doza de 1,1 mg de tiamină este în concordanță cu recomandările zilnice pentru majoritatea adulților, ajutând la acoperirea nevoilor zilnice și la prevenirea deficiențelor. Aceasta doză poate varia în funcție de vârstă, sex și starea de sănătate, dar în general, 1,1 mg este adecvat pentru menținerea sănătății la un adult sănătos.

Vitamina B1 este un component important al suplimentelor multivitamine și complexelor de vitamine B, fiind bine tolerată și fără riscuri semnificative de toxicitate la dozele uzuale.

Vitamina B2

Riboflavina, cunoscută și ca vitamina B2, este o vitamină hidrosolubilă esențială pentru numerous procese metabolice în organism. Iată care sunt principalele ei roluri și beneficii:

 1. Metabolism energetic – Riboflavina este un co-factor pentru enzimele implicate în conversia alimentelor în energie, prin intermediul ciclurilor acizilor grași, aminoacizilor și glucidelor. Participă la producerea de ATP, “combustibilul” celular.
 2. Antioxidant – Formele active ale riboflavinei (FMN, FAD) neutralizează radicalii liberi și speciile reactive de oxigen, protejând celulele de stresul oxidativ. Ajută la prevenirea bolilor legate de îmbătrânire.
 3. Sănătatea ochilor – Riboflavina este concentrată în retină, menținând sănătatea celulelor oculare și prevenind degenerarea maculară legată de vârstă. Deficiența poate cauza fotofobie și vedere încețoșată.
 4. Creștere celulară – Este necesară pentru multiplicarea și dezvoltarea normală a celulelor roșii ale sângelui, mucoaselor și pielii. Susține creșterea fetală în timpul sarcinii.
 5. Metabolismul fierului – Facilitează absorbția și utilizarea fierului în organism, prevenind anemia prin deficiență de fier.
 6. Sănătatea pielii – Riboflavina menține integritatea mucoaselor și sistemelor de barieră ale pielii. Deficitul poate duce la leziuni ale gurii, buze crăpate, dermatită seboreică.
 7. Detoxifiere – Participă la conversia vitamina B6 în forma activă, ce contribuie la detoxifierea și eliminarea produșilor secundari.

Importanța dozei:

Doza de 1,1 mg de riboflavină este în linie cu recomandările zilnice pentru majoritatea adulților, asigurându-se că se îndeplinesc necesitățile bazale fără a recurge la doze excesive, care sunt inutile dată fiind solubilitatea în apă a riboflavinei (corpul elimină surplusul prin urină). Această doză contribuie la prevenirea deficiențelor care pot duce la simptome precum fisuri ale pielii și oboseala ochilor.

Vitamina B2 este adesea inclusă în suplimentele multivitaminice și în formulele dedicate sănătății pielii și a ochilor, datorită efectelor sale benefice și a profilului de siguranță excelent.

Vitamina B3

Vitamina B3, cunoscută și sub forma de niacinamidă, este una dintre formele de niacină care nu provoacă roșeață sau vasodilatație, fiind preferată în suplimentele alimentare și în produsele de îngrijire a pielii. Este esențială pentru multe procese metabolice și are un rol important în sănătatea pielii, sistemului nervos și în menținerea nivelurilor de colesterol din sânge.

Beneficii principale:

 1. Producția de energie – Niacinamida este implicată în eliberarea energiei din nutrienți sub formă de ATP, combustibilul celular. Participă în metabolismul glucidelor, grăsimilor și proteinelor.
 2. Sănătatea pielii – Are multiple beneficii pentru ten, cum ar fi: reducerea porilor înfundați, reglarea producției de sebum, tratarea hiperpigmentării, îmbunătățirea texturii și fermității pielii. Stimulează renovarea straturilor pielii.
 3. Funcția cerebrală – Contribuie la sinteza neurotransmițătorilor precum serotonina, dopamina și GABA, esențiali pentru funcția cognitivă, dispoziție și somn. Poate ameliora simptomele depresiei și anxietății.
 4. Controlul nivelurilor de colesterol – Niacinamida ajută la menținerea unui profil lipidic sănătos, reducând colesterolul “rău” LDL și trigliceridele. Benefică pentru sănătatea cardiovasculară.
 5. Sistemul imunitar – Susține activitatea celulelor apărării, precum limfocitele și celulele ucigașe naturale. Reduce inflamația și stresul oxidativ.
 6. Metabolismul ADN – Este esențială pentru repararea, mentenanța și replicarea ADN-ului. Joacă un rol în diviziunea celulară și reproducerea celulară.
 7. Reglarea nivelurilor de insulină – În doze mari, niacinamida poate crește sensibilitatea la insulină și ameliora rezistența la insulină asociată cu diabetul de tip 2.

Importanța dozei:

Doza de 16 mg de niacinamidă este considerată adecvată pentru a susține sănătatea metabolică și pentru a oferi beneficiile dermatologice, fără riscurile asociate cu dozele mari de niacină (care pot cauza efecte secundare precum “flushing” sau roșeață a pielii). Este o doză sigură și eficientă pentru majoritatea adulților în scopul îmbunătățirii sănătății generale și a pielii.

Vitamina B3 în forma de niacinamidă este inclusă frecvent în suplimentele multivitaminice și în produsele cosmetice datorită efectelor sale pozitive asupra pielii și metabolismului.

Vitamina B5

Acidul pantotenic, sau vitamina B5, este o vitamină hidrosolubilă esențială cu multiple roluri metabolice și fiziologice importante în organism:

 1. Producția de energie – Face parte din coenzima A, un compus implicat în eliberarea energiei din grăsimi, proteine și carbohidrați prin ciclul acizilor grași și ciclul acidului citric. Esențială pentru obținerea de ATP.
 2. Sinteza hormonilor – Este necesară pentru producția hormonilor steroidieni precum cortizolul, testosteronul, estrogenii și progesteronul din coloana suprarenală și glandele sexuale.
 3. Metabolismul colesterolului – Participă la conversia colesterolului în acizi biliari, facilitând digestia grăsimilor și absorbția vitaminelor liposolubile A, D, E și K.
 4. Sănătatea pielii și părului – Contribuie la menținerea integrității membranelor celulare din piele și foliculi de păr. Deficitul poate cauza dermatită, mâncărime, căderea părului.
 5. Funcția sistemului nervos – Acidul pantotenic participă la sinteza neurotransmițătorilor precum acetilcolina, necesară pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
 6. Formarea globulelor roșii – Este nevoie de acid pantotenic pentru sinteza adecvată a hemoglobinei și a membranelor eritrocitelor.
 7. Sistemul imunitar – Are rol în producția de anticorpi și activitatea leucocitelor pentru apărarea împotriva infecțiilor.

Importanța dozei:

O doză de 5 mg de vitamina B5 este suficientă pentru a îndeplini necesarul zilnic pentru majoritatea adulților, contribuind la sănătatea metabolică și la bunăstarea generală. Este o cantitate adecvată pentru menținerea funcțiilor fiziologice esențiale fără riscul supradozajului.

Vitamina B5 este adesea inclusă în suplimentele multivitaminice și în produsele de îngrijire a pielii, fiind bine tolerată și având un profil de siguranță excelent la dozele recomandate.

Vitamina B6

Piridoxina, sau vitamina B6, este o vitamină hidrosolubilă esențială cu multiple roluri importante în organism:

 1. Metabolism proteic – Participă la metabolizarea aminoacizilor, elementele constitutive ale proteinelor. Este esențială pentru descompunerea și utilizarea eficientă a proteinelor din alimentație.
 2. Producția de globule roșii – Piridoxina este necesară pentru sinteza adecvată a hemoglobinei, componenta majoră a eritrocitelor responsabilă pentru transportul oxigenului.
 3. Formarea neurotransmițătorilor – Este implicată în producția de serotonină, dopamină, GABA și noradrenalină, neurotransmițători ce reglează dispoziția, somnul și funcțiile cognitive.
 4. Echilibrul hormonal – Ajută la menținerea unor nivele optime de hormoni precum estrogenul, progestina și testosteronul. Ameliorează simptomele sindromului premenstrual.
 5. Funcția imună – Piridoxina susține activitatea limfocitelor și producția de anticorpi pentru apărarea împotriva infecțiilor și bolilor autoimune.
 6. Sănătatea cardiovasculară – Reduce nivelul de homocisteină, un factor de risc pentru bolile de inimă și accident vascular cerebral. Menține arterele sănătoase.
 7. Metabolism energetic – Face parte din peste 100 de reacții enzimatice, inclusiv cele implicate în producția de energie din alimente.

Importanța dozei:

Doza de 1,5 mg de vitamina B6 este adecvată pentru a satisface necesarul zilnic al majorității adulților, asigurându-se că se îndeplinesc nevoile pentru sănătatea metabolică și cea cognitivă. Aceasta doză este suficientă pentru a preveni deficiențele, care pot duce la simptome neurologice și la scăderea imunității.

Vitamina B6 sub forma de clorhidrat de piridoxină este bine tolerată, și dozele sunt în general sigure când sunt utilizate în limita recomandărilor. Totuși, dozele excesive pot provoca neuropatie, deci este important să nu se depășească doza zilnică recomandată.

Vitamina B7

Biotina, sau vitamina B7, este o vitamină hidrosolubilă cu roluri esențiale în organism. Iată principalele beneficii ale unui aport optim de biotină:

 1. Metabolismul energetic – Biotina este necesară pentru activarea enzimelor implicate în metabolismul glucidelor, grăsimilor și proteinelor pentru producția de energie celulară (ATP).
 2. Sănătatea pielii și părului – Joacă un rol cheie în sinteza keratinei, proteina structurală majoră a pielii, părului și unghiilor. Deficiențele pot duce la căderea părului, dermatită și unghii casante.
 3. Funcția cognitivă – Biotina contribuie la activitatea enzimatică necesară pentru producția neurotransmițătorilor ce reglează somnul, dispoziția și memoria.
 4. Controlul greutății – Facilitează conversia glucidelor în energie în loc de a fi stocate ca grăsime. De asemenea, sprijină metabolismul grasimilor pentru arderea calorică.
 5. Reglarea glicemiei – Participă la producția de glucokinază, o enzimă esențială pentru metabolizarea glucozei și asigurarea nivelurilor optime de zahăr în sânge.
 6. Sistemul imunitar – Biotina este necesară pentru replicarea normal a celulelor implicate în apărarea imunitară, precum limfocitele și celulele stem.
 7. Sarcină și alăptare – Un aport optim de biotină este crucial pentru dezvoltarea sănătoasă a pielii, părului și unghiilor fătului și a sugarului.

Importanța dozei:

Doza de 50 mcg de D-Biotină este suficientă pentru a îndeplini cerințele zilnice ale majorității adulților, prevenind deficiențele care pot duce la simptome cum ar fi subțierea părului, erupții cutanate, și probleme neurologice. Această doză este considerată sigură și eficace, iar biotina fiind solubilă în apă, excesul se elimină ușor prin urină, reducând riscul de toxicitate.

Vitamina B7 este adesea inclusă în suplimentele alimentare destinate sănătății părului și unghiilor, și este bine tolerată când este luată în doze recomandate.

Vitamina B9

Acidul folic, sau vitamina B9, este o vitamină hidrosolubilă esențială cu roluri cruciale în organism, în special în ceea ce privește dezvoltarea celulară și sinteza acizilor nucleici. Iată principalele beneficii ale aportului optim de acid folic:

 1. Formarea celulelor sângelui – Acidul folic este vital pentru producția adecvată de globule roșii sănătoase. Un deficit poate duce la anemie prin deficiență de folat, oboseală cronică și paloare.
 2. Dezvoltarea fetală – Este extrem de important în perioada de sarcină, când necesarul de acid folic crește semnificativ. Previne defectele de tub neural grav la făt, precum spina bifida.
 3. Sinteza ADN și ARN – Participă la procesele metabolice implicate în sinteza, repararea și replicarea acizilor nucleici din celule. Esențial pentru diviziunea și creșterea normală a celulelor.
 4. Metabolismul aminoacizilor – Acidul folic activează enzimele ce metabolizează aminoacizii precum homocisteina. Previne acumularea acesteia – un factor de risc pentru boli cardiovasculare.
 5. Funcția cognitivă – Un aport adecvat de acid folic este legat de funcții cerebrale îmbunătățite, memorie și concentrare mai bună, inclusiv la vârstnici.
 6. Sănătatea cardiovasculară – Reducând nivelurile de homocisteină, acidul folic ajută la menținerea vaselor de sânge și arterelor sănătoase.
 7. Sistemul imunitar – Acidul folic este necesar pentru replicarea normală a celulelor implicate în apărarea imună, cum ar fi limfocitele.

Importanța dozei:

Doza de 400 mcg de acid folic este recomandată pentru majoritatea adulților și este deosebit de importantă pentru femeile care sunt sau ar putea deveni însărcinate, deoarece previne defectele de dezvoltare ale fătului. Această doză este eficientă în prevenirea deficienței de acid folic și a efectelor asociate, cum ar fi anemia și problemele de dezvoltare fetală.

Acidul folic este frecvent inclus în suplimentele multivitaminice și cele prenatale, fiind bine tolerat și considerat sigur în dozele recomandate. Este important să se evite dozele excesiv de mari, care pot masca deficiențele de vitamina B12 și pot avea alte efecte secundare.

Vitamina B12

Cianocobalamina este forma sintetică stabilă și foarte bine absorbită a vitaminei B12, un nutrient esențial cu multiple roluri vitale în organism:

 1. Formarea celulelor roșii ale sângelui – Vitamina B12 este necesară pentru producția adecvată de globule roșii sănătoase, bogate în hemoglobină. Un deficit poate duce la anemie permalonică severă.
 2. Funcția sistemului nervos – Asigură învelișul de mielină protector al nervilor pentru transmisia eficientă a impulsurilor nervoase. Deficitul poate cauza deteriorare nervoasă și simptome precum amorțeli, furnicături.
 3. Sinteza ADN – Participă la producția acizilor nucleici ADN și ARN, procesul esențial pentru diviziunea și dezvoltarea normală a celulelor.
 4. Metabolismul energetic – Este necesară pentru conversia grasimilor și proteinelor în energie utilizabilă prin ciclul acidului citric și ciclul acizilor grași.
 5. Producția de globule roșii – Asigură maturarea adecvată a celulelor stem în eritrocite funcționale, prevenind anemiile megaloblastice.
 6. Echilibrul hormonal – Contribuie la reglarea nivelurilor de melatonină și serotonină, hormone implicate în somn și dispoziție.
 7. Sistemul imunitar – Vitamina B12 susține proliferarea limfocitelor, reacții cheie ale apărării organismului împotriva infectiilor.

Importanța dozei:

Doza de 2,5 mcg de vitamina B12 este suficientă pentru a îndeplini necesarul zilnic al majorității adulților și pentru a preveni deficiențele. Această cantitate este adecvată pentru menținerea funcțiilor corporale esențiale și este bine tolerată, fără riscuri cunoscute de toxicitate chiar și la doze mult mai mari.

Vitamina B12 în forma de cianocobalamină este o alegere comună pentru suplimente datorită stabilității și costului scăzut. Este important pentru vegetarieni și vegani să suplimenteze cu vitamina B12, deoarece sursele dietetice sunt în principal de origine animală.

Antioxidanti naturali

Selecția puternică de antioxidanți naturali (fitoextracte) ajută la repararea daunelor pielii și protejează rezervele de colagen, promovând în același timp producția proprie a corpului. Utilizarea antioxidanților în prevenția și repararea fotodeteriorării ultraviolete este deja larg studiată, fiind cea mai cunoscută și utilizată indicație. Având un efect foarte antiinflamator, sunt capabili să reducă stresul oxidativ, protejând pielea de daunele UV și îmbunătățind producția de colagen. Datorită efectului său antiinflamator – antioxidanții sunt capabili să protejeze împotriva pierderii cartilajului, îmbunătățind funcția articulară și reducând durerea. Antioxidanții joacă, de asemenea, un rol funcțional important în ciclul foliculului de păr.

Zinc

Zincul gluconat este o formă de zinc, un mineral esențial, care este legat de acid gluconic pentru a îmbunătăți absorbția sa în organism. Zincul este crucial pentru numeroase funcții biologice și este implicat în peste 300 de reacții enzimatice în corpul uman.

Beneficii principale:

 1. Sănătatea imunitară: Zincul este vital pentru menținerea și funcționarea adecvată a sistemului imunitar. Acesta ajută la producerea și activarea celulelor imune, contribuind la protecția organismului împotriva infecțiilor și bolilor.

 2. Sănătatea pielii: Zincul este esențial pentru repararea țesuturilor și pentru menținerea sănătății pielii. Este folosit în tratamentul acneei, a eczemelor și a altor afecțiuni dermatologice, deoarece contribuie la reglarea producției de sebum și la promovarea vindecării rănilor.

 3. Funcție enzimatică: Participă la sute de procese în organism, inclusiv la digestie și metabolism. Zincul este, de asemenea, important pentru funcția normală a proteinelor și a ADN-ului.

 4. Sănătatea ochilor: Zincul este crucial în menținerea sănătății vederii. Este un component important al retinei și ajută la protecția ochilor împotriva degenerării maculare și a altor probleme de vedere legate de vârstă.

Importanța dozei:

Cu o doză de 2 mg, acest supliment oferă o cantitate moderată de zinc, care poate susține nevoile zilnice ale majorității adulților. Doza este destul de echilibrată pentru a evita riscul de supradozaj cu zinc, care poate interfera cu absorbția altor minerale esențiale, cum ar fi cuprul.

Zincul gluconat în această formă este bine tolerat de organism și eficient în sprijinirea sănătății generale, în special a pielii și sistemului imunitar. Este un ingredient comun și valoros în multe suplimente alimentare pentru beneficiile sale diverse și fundamentale.

Cupru

Cuprul gluconat este o formă de cupru legat de acid gluconic, care îmbunătățește absorbția acestui mineral esențial în organism. Cuprul este implicat în numeroase procese vitale, inclusiv în formarea hemoglobinei și colagenului, funcționarea sistemului imunitar, absorbția fierului, și menținerea sănătății neurologice și a pigmentării părului și pielii.

Beneficii principale:

 1. Formarea colagenului: Cuprul este esențial pentru producția de colagen și elastină, proteine importante care mențin sănătatea și elasticitatea pielii și a vaselor de sânge.

 2. Funcție enzimatică: Acest mineral este un cofactor pentru multe enzime, inclusiv cele implicate în producția de energie și procesele antioxidante, protejând celulele împotriva stresului oxidativ.

 3. Sănătatea neurologică: Cuprul este crucial pentru menținerea funcțiilor cerebrale normale. Deficiența sa poate duce la probleme neurologice, inclusiv un risc crescut de boli neurodegenerative.

 4. Sănătatea sistemului imunitar: Contribuie la funcționarea eficientă a sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor prin susținerea activității celulelor albe din sânge.

 5. Absorbția fierului: Cuprul ajută la absorbția fierului din tractul digestiv și la eliberarea sa din locurile de depozitare din organism, contribuind la prevenirea anemiei.

Importanța dozei:

Doza de 0.5 mg este adecvată pentru a sprijini nevoile zilnice ale organismului fără a risca efectele toxice ale unui aport excesiv de cupru, care poate interfera cu nivelul altor minerale, cum ar fi fierul și zincul.

Cuprul gluconat este o formă bine tolerată și eficientă de cupru pentru suplimentele dietetice, oferind beneficii importante pentru sănătate într-o doză controlată, sigură. Este un element esențial pentru menținerea echilibrului metabolic și funcției corporale.

Extractul de Acerola

Extractul de acerola este derivat din fructul de acerola, cunoscut și sub numele de cireșul de Barbados sau cireșul din Antile. Acest fruct este una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C, depășind chiar și portocalele și kiwi în ceea ce privește conținutul de acest nutrient esențial.

Beneficii principale:

 1. Sursă excelentă de vitamina C: Acerola este extrem de valoroasă pentru conținutul său ridicat de vitamina C, care este crucială pentru sinteza colagenului, absorția fierului, și susținerea sistemului imunitar. Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant puternic care ajută la protecția împotriva stresului oxidativ.

 2. Antioxidanți puternici: Pe lângă vitamina C, acerola conține și alte antioxidanți, cum ar fi carotenoidele și bioflavonoidele, care îmbunătățesc sănătatea pielii și contribuie la prevenirea bolilor cronice.

 3. Susținerea imunității: Datorită conținutului ridicat de vitamina C și alți antioxidanți, extractul de acerola poate întări sistemul imunitar și poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.

 4. Beneficii anti-îmbătrânire: Antioxidanții din acerola pot ajuta la reducerea efectelor vizibile ale îmbătrânirii, protejând pielea de daunele cauzate de radicalii liberi și stimulând producția de colagen pentru un aspect mai ferm și mai tânăr al pielii.

Importanța dozei:

O doză de 50 mg de extract de acerola oferă o cantitate semnificativă de vitamina C, contribuind astfel la acoperirea nevoilor zilnice și la maximizarea beneficiilor antioxidante și imunostimulatoare. Această doză este eficientă și sigură, integrându-se bine într-un regim suplimentar destinat îmbunătățirii sănătății generale și a pielii.

Extractul de acerola este un aditiv popular în suplimentele alimentare, datorită profilului său bogat în nutrienți și beneficiilor asociate. Este particular apreciat în formulările care vizează îmbunătățirea sănătății pielii și fortificarea imunității.

L-lizină

L-lizina este un aminoacid esențial, ceea ce înseamnă că nu poate fi produs de corpul uman și trebuie obținut prin dietă sau suplimente. Este vital pentru multe funcții ale organismului, inclusiv pentru sinteza proteinelor, absorbția calciului și producția de hormoni și enzime.

Beneficii principale:

 1. Susținerea sănătății pielii: L-lizina este importantă pentru formarea colagenului, o componentă esențială a țesutului conjunctiv al pielii. Acest lucru poate ajuta la menținerea unei piele sănătoase și la accelerarea procesului de vindecare a rănilor.

 2. Prevenirea și gestionarea herpesului: L-lizina este adesea folosită pentru a preveni și trata infecțiile cu herpes simplex, deoarece se crede că inhibă activitatea argininei, un alt aminoacid care promovează replicarea virusului herpes.

 3. Absorbția calciului: Ajută la absorbția și menținerea nivelurilor adecvate de calciu în organism, ceea ce este crucial pentru sănătatea oaselor și a dinților.

 4. Funcția imunitară: L-lizina contribuie la producția de anticorpi, jucând un rol în răspunsul imunitar și în protecția organismului împotriva patogenilor.

Importanța dozei:

Cu o doză de 50 mg, L-lizina din supliment poate ajuta la completarea aportului zilnic, mai ales pentru cei care nu pot obține suficient din această substanță din alimentație. Este o doză relativ mică, deoarece necesarul zilnic poate varia semnificativ în funcție de vârstă și de starea de sănătate, dar este suficientă pentru a oferi suport în contextul unui supliment complex care include și alte aminoacizi sau nutrienți.

L-lizina este un component popular în suplimentele destinate sănătății pielii și a sistemului imunitar, iar integrarea sa în suplimente poate sprijini diverse aspecte ale sănătății generale.

Extract de Guarana

Extractul de guarana provine din semințele unei plante native din bazinul Amazonului, cunoscută științific ca Paullinia cupana. Este renumită pentru conținutul său ridicat de cafeină, care este adesea mult mai concentrată decât în boabele de cafea.

Beneficii principale:

 1. Stimularea energiei: Guarana este populară în rândul suplimentelor destinate creșterii energiei, datorită conținutului său ridicat de cafeină. Cafeina stimulează sistemul nervos central, oferind un impuls de energie și ajutând la reducerea oboselii fizice și mentale.

 2. Susținerea metabolismului: Cafeina din guarana poate ajuta la accelerarea metabolismului, ceea ce poate contribui la procesul de ardere a caloriilor și gestionarea greutății.

 3. Îmbunătățirea performanței cognitive: Extractul de guarana poate îmbunătăți funcțiile cognitive precum memoria, concentrarea și alerta, datorită efectului stimulativ al cafeinei.

 4. Proprietăți antioxidante: Pe lângă cafeină, guarana conține și antioxidanți precum taninuri și saponine, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la promovarea sănătății generale.

Importanța dozei:

Doza de 50 mg de extract de guarana este eficientă pentru a furniza beneficiile cafeinei fără a exagera, evitând astfel efectele secundare precum nervozitatea sau insomniile, care pot apărea la doze mai mari. Această cantitate este suficientă pentru a simți un impuls de energie, fără riscurile asociate cu consumul excesiv de stimulente.

Extractul de guarana este adesea inclus în suplimentele destinate îmbunătățirii energiei și performanței mentale, fiind apreciat pentru capacitatea sa de a oferi un boost rapid și eficient. Este important, totuși, ca utilizatorii să monitorizeze răspunsul individual la cafeină și să ajusteze doza conform nevoilor și toleranței personale.

Extract de Salvie

Extractul de salvie provine din planta de salvie, cunoscută științific ca Salvia officinalis. Salvie este utilizată atât în gastronomie, cât și în medicina tradițională pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene. Extractul de salvie este concentrat pentru a oferi aceste beneficii într-o formă ușor de utilizat.

Beneficii principale:

 1. Proprietăți antioxidante: Salvie conține compuși antioxidanți puternici, cum ar fi acidul rosmarinic și flavonoidele, care ajută la protecția celulelor împotriva deteriorării oxidative.

 2. Efecte antiinflamatoare: Compusul său activ, acidul rosmarinic, are proprietăți antiinflamatoare, care pot ajuta la reducerea inflamației în corp, beneficiind condiții precum artrita sau astmul.

 3. Susținerea sănătății cognitive: Studiile sugerează că salvie poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive, posibil datorită efectelor sale antioxidante și capacitatea de a îmbunătăți circulația sanguină la nivel cerebral.

 4. Proprietăți antimicrobiene: Salvie a fost folosită tradițional pentru a combate infecțiile bacteriene și fungice, datorită compușilor săi naturali care pot inhiba creșterea microorganismelor.

Importanța dozei:

O doză de 10 mg de extract de salvie este considerată a fi suficientă pentru a oferi beneficiile sale terapeutice într-un supliment complex, fără a depăși și a cauza efecte secundare. Această doză poate ajuta la promovarea sănătății cognitive și a unui răspuns inflamator sănătos.

Extractul de salvie este adesea inclus în suplimentele destinate sănătății cognitive și pentru susținerea sănătății generale, având un profil de siguranță bun când este utilizat în doze moderate. Este important să se respecte dozajul recomandat, deoarece dozele mari pot duce la efecte secundare neplăcute.

Extract de Papaya

Extractul de papaya este derivat din fructul de papaya, cunoscut științific sub numele de Carica papaya. Este apreciat pentru enzimele sale digestive, în special papaina, care ajută la descompunerea proteinelor. Pe lângă beneficiile digestive, papaya are și proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Beneficii principale:

 1. Suport digestiv: Enzima papaină din papaya facilitează digestia proteinelor, făcând acest extract util în ameliorarea disconfortului digestiv, cum ar fi balonarea și indigestia.

 2. Proprietăți antiinflamatoare: Extractul de papaya conține compuși care pot reduce inflamația în corp. Aceasta este utilă în gestionarea simptomelor condițiilor inflamatorii cronice.

 3. Beneficii antioxidante: Papaya este bogată în vitamina C, beta-caroten, și alte antioxidanți care protejează celulele împotriva stresului oxidativ și a deteriorării induse de radicalii liberi.

 4. Îmbunătățirea sănătății pielii: Datorită conținutului său de vitamina C și alte antioxidanți, papaya poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii, promovând o piele mai luminată și reducând semnele de îmbătrânire.

Importanța dozei:

O doză de 10 mg de extract de papaya este suficientă pentru a furniza beneficii în contextul unui supliment complex, contribuind la suportul digestiv și antioxidativ. Această doză, deși mică, este eficientă în sinergie cu alte ingrediente active din supliment.

Extractul de papaya este valoros în formulările suplimentelor pentru proprietățile sale diverse, fiind o adiție comună în produsele destinate sănătății digestive și îngrijirii pielii. Este bine tolerat și poate fi o parte valoroasă a unui regim suplimentar pentru sănătatea generală și bunăstarea.

Extract de Tumeric

Extractul de rizom de turmeric provine din planta de turmeric, cunoscută științific ca Curcuma longa. Este bine cunoscut pentru conținutul său de curcumină, un compus bioactiv care oferă majoritatea beneficiilor de sănătate ale turmericului. Acesta este folosit pe scară largă în medicina tradițională și modernă pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante.

Beneficii principale:

 1. Proprietăți antiinflamatoare: Curcumina este un puternic antiinflamator natural, care poate ajuta la reducerea inflamației și durerea asociată cu diverse afecțiuni, cum ar fi artrita, colita și alte boli inflamatorii.

 2. Beneficii antioxidante: Turmericul este un antioxidant puternic care protejează celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, contribuind la prevenirea bolilor cronice și la îmbunătățirea sănătății generale.

 3. Suport pentru sănătatea cognitivă: Studiile sugerează că curcumina poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce riscul de boli neurodegenerative, precum Alzheimer și demență.

 4. Beneficii cardiovasculare: Turmericul poate îmbunătăți sănătatea inimii prin reducerea inflamației și a oxidării colesterolului LDL, ceea ce poate preveni formarea plăcilor în artere.

Importanța dozei:

O doză de 10 mg de extract de turmeric, deși pare mică, poate fi eficientă dacă extractul este înalt concentrat și formulat pentru a îmbunătăți biodisponibilitatea curcuminei. În multe cazuri, extractele de turmeric sunt optimizate cu aditivi precum piperina, care poate crește absorbția și eficacitatea curcuminei în organism.

Extractul de turmeric este o componentă comună în suplimentele alimentare datorită profilului său robust de beneficii pentru sănătate. Este important de menționat că, pentru a vedea beneficii substanțiale, uneori este necesar să se consume doze mai mari, deci este esențial să se considere acest aspect în contextul consumului zilnic total și al sinergiei cu alte ingrediente din supliment.

Extract de Strugurii-Ursului

Extract de Tumeric

Extract de semințe din Struguri

Extractul de semințe de struguri este derivat din semințele strugurilor, recunoscut pentru concentrația sa ridicată de antioxidanți, inclusiv proantocianidine oligomerice (OPC), care sunt cunoscute pentru proprietățile lor puternic antioxidante și antiinflamatoare.

Beneficii principale:

 1. Proprietăți antioxidante: OPC-urile din extractul de semințe de struguri sunt eficiente în neutralizarea radicalilor liberi și în protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Acest lucru ajută la prevenirea deteriorării celulare și la reducerea riscului de boli cronice.

 2. Suport cardiovascular: Extractul de semințe de struguri poate îmbunătăți circulația sanguină și poate ajuta la menținerea sănătății vaselor de sânge prin fortificarea pereților acestora. De asemenea, poate reduce hipertensiunea arterială și îmbunătăți profilul lipidic.

 3. Proprietăți antiinflamatoare: Ajută la reducerea inflamației în corp, ceea ce poate fi benefic pentru condiții cum ar fi artrita și alte afecțiuni inflamatorii cronice.

 4. Beneficii pentru sănătatea pielii: Datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare, extractul de semințe de struguri poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor UV și la îmbunătățirea elasticității și hidratării pielii.

Importanța dozei:

O doză de 5 mg de extract de semințe de struguri este considerată eficientă în contextul unui supliment complex, oferind o sursă concentrată de antioxidanți care pot contribui la sănătatea generală. Chiar și în cantități mici, acesta poate aduce beneficii semnificative datorită puterii mari de antioxidare a OPC-urilor.

Extractul de semințe de struguri este frecvent inclus în suplimentele destinate sănătății cardiovasculare și ale pielii, datorită profilului său robust de beneficii. Este bine tolerat și poate fi o componentă valoroasă a unui regim suplimentar pentru sănătatea generală și longevitate.

Inrediente activein 30 mlVNR* (30 ml)
Acid Hialuronic30 mg 
Vitamina C90 mg113%
Tiamina1,1 mg100%
Riboflavina1,1 mg79%
Niacină16 mg100%
Vitamina B55 mg83%
Vitamina B61,5 mg107%
Acid folic400 mg200%
Vitamina B122,5 g100%
Biotină50 mg100%
Zinc2 mg20%
Cupru0,5 mg50%
Peptide de colagen10.000 mg 
Extract de fructe de Pepene galben / din care SOD**

30 mg

300IU

 
Extract de Acerola50 mg 
L-lizină50 mg 
Extract de Guarana10 mg 
Extract de Salvie10 mg 
Extract de Papaya10 mg 
Extract de Turmeric10 mg 
Extract de Strugurii-ursului5 mg 
Extract de seminte din Struguri5 mg 
* VNR = Valori de referință pentru nutrienți (adulți).