Despre formula 21 Collagen

Formula noastră avansată este concepută pentru a livra un amestec unic de nutrienți de super calitate pentru a stimula producția de colagen, pentru a crește volumul pielii, a reduce ridurile și a lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. Formula noastră revoluționară este mai mult decât un supliment zilnic obișnuit și a fost dezvoltată cu colagen marin obținut în mod durabil, acid hialuronic, vitamine esențiale, minerale și cei mai puternici antioxidanți din natură. Acești nutri-elemente îmbunătățesc producția de colagen, îmbunătățind hidratarea pielii, menținând fermitatea pielii și contracarând semnele vizibile ale îmbătrânirii. Fiind capabilă să ajungă la țesuturile articulare, formula noastră are ca scop formarea de noi țesuturi conjunctive exercitând efecte anti-inflamatoare și condroprotectoare. Formula funcționează de asemenea pentru a crește proteinele de construcție a părului în corp, susținând structura sănătoasă a foliculului de păr.

1. Colagenul Marin

Cercetările indică faptul că suplimentarea cu colagen hidrolizat contribuie la ameliorarea aspectului pielii, manifestându-se prin diminuarea ridurilor, creșterea elasticității și hidratării pielii, precum și îmbogățirea conținutului, densității și activității de sinteză a colagenului. Aceste schimbări sunt esențiale pentru combaterea efectelor îmbătrânirii asupra pielii.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2405844023021680
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30681787/

S-a constatat că administrarea de colagen marin sub formă de supliment poate atenua durerile articulare și poate aduce îmbunătățiri simptomelor de osteoartrită, datorită capacității sale de a ajunge la țesuturile articulare și de a oferi protecție cartilajului. Peptidele de colagen, datorită biodisponibilității ridicate, se acumulează în cartilaj, stimulând producția de matrice extracelulară a cartilajului și activitatea condrocitelor. Există dovezi că peptidele de colagen pot îmbunătăți densitatea osoasă, fiind deosebit de benefice pentru femeile în postmenopauză, și pot avea un rol în prevenirea osteoporozei.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10058045/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10058045/#:~:text=Although%20most%20of%20the%20studies,of%20a%20hydrolyzed%20collagen%20ingredient

Suplimentarea cu colagen hidrolizat a arătat efecte pozitive asupra sănătății unghiilor și pielii și poate contribui la îmbunătățirea creșterii părului. Aminoacizii din colagen pot fi utilizați de organism pentru a sintetiza proteinele necesare părului și pentru a întări pielea care susține rădăcinile părului, prevenind astfel deteriorarea foliculilor de păr și apariția prematură a părului grizonat.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37357646/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36233206/

2. Acidul hialuronic

Acidul hialuronic (HA) ingerat contribuie la creșterea sintezei de HA și promovează proliferarea celulelor în fibroblaști. Se raportează că HA este absorbit de corp și distribuit, parțial, către piele, crescând hidratarea acesteia. Ingestia orală de HA poate atenua ridurile și îmbunătăți starea pielii. Acidul hialuronic este un compus care sprijină producția de colagen, îmbunătățește hidratarea pielii, reduce ridurile, crește elasticitatea și diminuează asprimea pielii.

https://www.healthline.com/nutrition/hyaluronic-acid-benefits#relieves-dry-eye
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25014997/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34203487/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5871318/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/

Consumul oral de HA poate aduce de asemenea îmbunătățiri simptomelor asociate cu sinovita, și în special, ameliorarea durerilor de genunchi, a efuziunii sau inflamației sinoviale și îmbunătățirea forței musculare a genunchiului.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4729158/

3. Vitamina C

Unul dintre cele mai convingătoare argumente pentru rolul vital al vitaminei C în sănătatea pielii este asocierea dintre deficitul de vitamina C și pierderea unor funcții importante ale pielii. În special, vindecarea precară a rănilor (asociată cu formarea colagenului) și îngroșarea stratului cornos.

Vitamina C nu este sintetizată în mod natural de corpul uman, astfel că un aport adecvat din dietă este necesar și esențial pentru o alimentație sănătoasă. Vitamina C acționează ca un cofactor pentru hidroxilazele prolinei și lizinei care stabilizează structura terțiară a moleculei de colagen și, de asemenea, promovează expresia genică a colagenului. În piele, formarea colagenului este realizată în mare parte de fibroblaștii din derm, rezultând în generarea membranei bazale și a matricei de colagen dermic. Dependența enzimelor de hidroxilază a colagenului de vitamina C a fost demonstrată în numeroase studii cu celule fibroblast în vitro, observându-se o scădere atât a sintezei totale, cât și a reticulării în absența vitaminei C. Studiile indică faptul că stabilitatea colagenului sintetizat variază în funcție de disponibilitatea vitaminei C, reflectând funcția de stabilizare a reticulărilor colagenice formate de hidroxilaze. În plus față de stabilizarea moleculei de colagen prin hidroxilare, vitamina C stimulează și producția de mRNA pentru colagen de către fibroblaști. Acidul ascorbic este un puternic stimulator pentru expresia colagenului de tip I și III în fibroblaștii umani ai pielii.

Proprietatea cea mai importantă a vitaminei C este capacitatea sa de a acționa ca un puternic antioxidant, cu capacitatea de a reduce și stabiliza compușii potențial dăunători ai radicalilor liberi. Se știe că un factor major care contribuie la degenerarea cartilajului indusă de vârstă este formarea și acumularea radicalilor liberi (superioxid, peroxid de hidrogen, peroxinitrit) în interiorul condrocitelor. Mai specific, aceste specii reactive de oxigen induc instabilitate genomică în condrocitele umane, ducând la o reducere a cartilajului viabil. Având în vedere acest fapt, se sugerează că antioxidanții precum vitamina C ar putea avea o funcție protectoare în prevenirea disfuncției condrocitelor induse de stresul oxidativ. Aportul de vitamina C a fost demonstrat că are un efect benefic prin reducerea dimensiunii oaselor și a leziunilor măduvei osoase, ambele fiind importante în patogeneza osteoartritei de genunchi.

4. Vitamina B3

Vitamina B3 și derivații săi au fost demonstrați că măresc expresia colagenului (tip I, III și V), elastinei și fibrilinei (1 și 2) și reduc activitatea MMP (1, 3 și 9) și a elastazei. Fie singură, fie în combinație cu alte substanțe, poate îmbunătăți sinteza de colagen de către fibroblaști și proliferarea celulară. Unele studii oferă dovezi din diverse aspecte că are acțiunea de a promova sinteza colagenului dermic și de a inhiba degradarea acestuia. S-a demonstrat că previne fotoîmbătrânirea prin prevenirea pierderii colagenului dermic și îmbunătățirea barierei pielii.

Beneficiile vitaminelor din grupul B pentru oase și articulații: Deficiența de nutrienți accelerează pierderea osoasă în osteoporoză și crește predispoziția la căderi. Vitaminele B sunt un grup de nutrienți care au fost investigați pentru rolurile lor posibile în sănătatea osoasă. În general, vitaminele B sunt cofactori pentru enzimele implicate în căile metabolice de producere a energiei pentru carbohidrați, grăsimi și proteine. Există mai multe studii privind vitaminele B și sănătatea osoasă, cu un accent pe B9 și B12, care sunt cofactori pentru enzimele implicate în remetilarea metabolismului homocisteinei. Cu toate acestea, fiecare vitamină B specifică (B1, B2, B3, B6, B7 și B12) are și alte roluri în fiziologia osoasă. Vitaminele joacă un rol crucial în menținerea sănătății articulațiilor noastre, oferind nutrienții esențiali care susțin structura și funcția articulațiilor, ajutând la prevenirea durerilor articulare, a inflamației și a altor probleme legate de articulații. Integrarea vitaminelor potrivite în dieta dumneavoastră sau luarea în considerare a suplimentării poate ajuta la reducerea durerilor articulare, îmbunătățirea mobilității articulare și susținerea sănătății articulare în general.

Există suport clinic pentru îmbunătățirea terapiei analgezice și antiinflamatorii după combinarea cu grupul de vitamine B în cazul pacienților cu osteoartrită. Diverse mecanisme au fost arătate pentru a explica modul în care complexul de vitamine B afectează ameliorarea durerii. De exemplu, această vitamină ar putea duce la un efect îmbunătățit și/sau disponibilitatea norepinefrinei și, de asemenea, la o activitate crescută a 5-HT care contribuie la transmiterea durerii ca un transmițător inhibitor al durerii.

Beneficiile pentru păr ale vitaminei C, grupul de vitamine B, zinc: Micronutrienții sunt elemente majore în ciclul normal al foliculului de păr, jucând un rol în turnoverul celular, o apariție frecventă în celulele matricei din bulbul foliculului care se divid rapid. Scalpul uman conține aproximativ 100.000 de foliculi de păr. Din aceștia, 90% sunt în faza anagen, unde nu există

5. Vitamina B6

Un motiv pentru care deficitul de vitamina B6 poate duce la apariția erupțiilor cutanate este faptul că această vitamină ajută la sinteza colagenului, care este necesar pentru sănătatea pielii. Vitamina B6 joacă un rol important în sintetizarea și maturizarea fibrelor de colagen. Deficiența de vitamina B6 rezultă în suprimarea neogenezei colagenului în piele.

6. Vitamina B12

Vitamina B12 joacă un rol crucial în sănătatea pielii, oferind nutrienții esențiali pentru producția de colagen și ajutând la menținerea echilibrului natural de hidratare al pielii. Vitamina B12 favorizează, de asemenea, creșterea sănătoasă a celulelor, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor și a altor semne de îmbătrânire. Manifestările cutanate ale deficitului său includ hiperpigmentarea (cel mai frecvent), schimbări ale părului și unghiilor.

7. Vitamina B7

Cercetările arată că biotina ajută la îmbunătățirea hidratării pielii, a netezimii și a aspectului acesteia. Este implicată în formarea acizilor grași care oferă nutriție pielii.

  • Mai multe informații pot fi găsite pe WebMD.

8. Vitamina B

Vitamina B1 este esențială în producția și regenerarea colagenului. S-a demonstrat că tiamina accelerează vindecarea rănilor. Deficiența de tiamină este cunoscută pentru scăderea nivelurilor de acid ascorbic în țesuturi, afectând astfel metabolismul colagenului. Un studiu a demonstrat o implicare definitivă a tiaminei în repararea rănilor și dezvoltarea cicatricilor.

9. Zinc

Zincul este esențial pentru diviziunea și diferențierea celulelor noi și joacă un rol în apoptoză și îmbătrânirea organismului. Acest element influențează structura și funcționarea adecvată a pielii și membranelor mucoase. Stabilizează membranele celulelor pielii și participă la mitoza și diferențierea celulelor bazale, având, de asemenea, roluri cruciale în supraviețuirea cheratinocitelor. Zincul afectează și funcția imunitară a pielii, având un rol important în prevenirea daunelor induse de radiațiile UV și influențează metabolismul și biosinteza colagenului. Administrat oral sau topic, zincul a demonstrat aplicații terapeutice în îmbătrânirea pielii.

Zincul și cuprul sunt micronutrienți esențiali care joacă un rol important în procesul metaloenzimatic al corpului. Zincul este implicat în sinteza proteinelor și a acizilor nucleici și joacă un rol în diverse căi metabolice și funcții celulare, în timp ce cuprul este implicat în tirozinază și lizil oxidază, având un rol în sinteza melaninei și în reticularea colagenului. În ceea ce privește căderea părului, zincul este un inhibitor puternic al regresiei foliculului de păr și accelerează recuperarea foliculului de păr. Ca cofactor al metaloenzimei, zincul este implicat în aproape fiecare metabolism care are loc în corp și afectează creșterea părului. De asemenea, joacă un rol funcțional important în ciclul foliculului de păr. Un studiu recent a dezvăluit că cuprul joacă un rol crucial în diferențierea și proliferarea celulelor papilei dermice, care sunt fibroblaști specializați ce joacă un rol important în dezvoltarea foliculilor de păr.

Zincul a fost implicat în capacitatea antioxidantă a celulei, iar deficiența sa ar putea inhiba proliferarea condrocitelor. Zincul este de asemenea implicat în stresul oxidativ, răspunsurile imune, homeostazia, apoptoza și îmbătrânirea. Studiile sugerează că zincul are potențialul de a fi un supliment preventiv pentru osteoartrita la oameni. Zincul ar putea ajuta la îmbunătățirea simptomelor artritei reumatoide prin susținerea sistemului imunitar și a cartilajului.

 

10. Vitamina B2

Vitamina B2 contribuie la regenerarea celulară și la menținerea colagenului, protejând astfel integritatea structurală a pielii, reducând inflamația și accelerând vindecarea rănilor. Pe lângă stimularea energiei, această vitamină funcționează ca un antioxidant pentru buna funcționare a sistemului imunitar, piele sănătoasă și păr. Riboflavina activează de asemenea sinteza unei matrici extracelulare normale și reduce nivelurile speciilor reactive de oxigen. Are, de asemenea, efecte antioxidante și antiinflamatorii puternice.

11. Vitamina B5

Ca humectant, vitamina B5 păstrează umiditatea în piele, ceea ce îmbunătățește elasticitatea pielii și contribuie la un aspect mai plin și mai hidratat. Deoarece pielea hidratată este de asemenea mai rezilientă, B5 poate ajuta și la reducerea semnelor de îmbătrânire. Acidul pantotenic reglează funcția barierei epidermice și diferențierea keratinocitelor. De asemenea, ajută la repararea unei bariere cutanate deteriorate datorită proprietăților sale antiinflamatoare.

12. Vitamina B9

Vitamina B9 conține concentrații de antioxidanți care lucrează pentru a reduce nivelurile de stres oxidativ în piele și pentru a promova regenerarea celulară. Deoarece vitamina B9 ajută la facilitarea dezvoltării celulelor sănătoase ale pielii, poate contribui la combaterea îmbătrânirii.

13. Extract de ceai verde

Polifenolii din ceaiul verde au fost postulați să protejeze pielea umană de semnele cutanate ale fotoîmbătrânirii. Efectele antioxidante și antiinflamatorii ale ceaiului verde au fost de asemenea observate în pielea umană. Este eficient în protejarea împotriva eritemului, arsurilor solare și a daunelor ADN-ului. Unele studii au arătat o îmbunătățire a elasticității pielii. De asemenea, consumul de ceai verde poate duce la o întârziere generalizată a procesului de îmbătrânire și la prelungirea duratei de viață.

Se pare că extractul de ceai verde ar putea fi considerat ca un tratament adjuvant atât pentru controlul durerii cât și pentru îmbunătățirea funcției fizice a articulației genunchiului la adulții cu osteoartrită. Ceaiul verde, care are catechinele ca principal ingredient activ, conține un număr mare de grupuri fenolice hidroxil (-OH). Cele patru monomeri de catechine includ galatul de epigalocatechină (EGCG), epicatechina (EC), epigalocatechina (EGC) și galatul de epicatechină (ECG). Ceaiul verde și componenta sa bioactivă majoră din fracția polifenolică a ceaiului verde, EGCG, au fost sugerate ca fiind capabile să protejeze împotriva pierderii cartilajului și să reducă progresia osteoartritei în ultimul deceniu.

Extractul de ceai verde pare să crească densitatea părului stimulând foliculii de păr și prevenind deteriorarea celulelor pielii și ale părului, probabil printr-o combinație sinergică de inhibare a 5AR și a citokinelor inflamatorii, și reglarea SHBG. Studiile au arătat, de asemenea, că extractul de ceai verde, comparativ cu controalele, crește fluxul sanguin cutanat și livrarea de oxigen.

14. Extract de frunze de ursuș

Extractul de merișor conține o concentrație mare de compuși fenolici și posedă o activitate antioxidantă bună. Datorită conținutului ridicat de arbutină, este considerat un agent natural de albire a pielii. Ca un antioxidant puternic, extractul de merișor combate radicalii liberi care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

Diverse fitochimicale și constituentele lor active au fost demonstrate că promovează creșterea părului in vivo și in vitro. Mai multe studii au revizuit efectele benefice ale ierburilor, fructelor de pădure, semințelor și compușilor lor bioactivi asupra creșterii părului, precum și mecanismele lor de acțiune subiacente (factori de creștere și citokine, calea Wnt/β-catenină, efect inhibitor asupra 5α-reductazei, semnalizarea sonic hedgehog, apoptoza și progresia ciclului celular). Fitochimicalele și activitatea lor antioxidantă acționează prin multiple mecanisme de semnalizare în prevenirea alopeciei.

15. Extract de acerola

Extractul de acerola poate fi eficient în reducerea hiperpigmentării induse de UVB prin inhibarea tirozinazei în melanocite. Are un efect de albire a pielii datorită suprimării biosintezei melaninei în melanocite. Acerola este o sursă de mai mulți macro și micronutrienți. Acerola este o sursă naturală de vitamina C, una dintre cele mai importante vitamine hidrosolubile, esențială pentru biosinteza colagenului. Posedă un profil nutritiv bogat cu numeroase bioactivități utile pentru corp și piele. Acerola este unul dintre puținele fructe care, pe lângă un conținut exorbitant de acid ascorbic, conține și o multitudine de alți fitonutrienți precum fenolici, flavonoizi, antocianine și carotenoizi într-o cantitate considerabilă. Fructul conține, de asemenea, pro-vitamina A, vitaminele B1 și B2, niacină, albumină, fier, fosfor și calciu, fiind considerat un „super fruct” benefic pentru întregul corp.

16. Lizina

Lizina este un bloc constructor pentru proteine. Este un aminoacid esențial deoarece organismul nu îl poate sintetiza, astfel trebuie obținut din alimentație sau suplimente. L-lizina poate ajuta la creșterea nivelurilor de mRNA procollagen și a conținutului de colagen. Lizina este esențială pentru formarea colagenului, o proteină esențială care influențează repararea rănilor. Unele studii la oameni și animale indică faptul că lizina ar putea accelera vindecarea rănilor.

Deficiența de proteine poate duce la căderea părului. Rolul aminoacidului esențial, l-lizina, în căderea părului pare a fi important. Ajută organismul să absoarbă calciul, fierul și zincul – minerale esențiale pentru sănătatea osoasă.

 

17. Extract din seminte de struguri

Polifenolii din extractul de sâmburi de strugure inhibă activitatea enzimelor prezente în piele – colagenază și elastază, care catalizează hidroliza fibrelor de colagen și elastină, și hialuronidază, care degradează acidul hialuronic. În plus, aceștia calmează iritațiile și reduc roșeața pielii, accelerând regenerarea naturală a epidermei, stabilizând capilarele, îmbunătățind microcirculația și elasticitatea pielii și protejând împotriva factorilor externi nocivi, inclusiv radiațiile UV. Extractul de sâmburi de strugure exercită un efect antioxidant puternic, legându-se de colagen și a demonstrat o protecție notabilă a corpului împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

Proantocianidinele din sâmburii de strugure promovează proliferarea celulelor foliculilor de păr și posedă o activitate remarcabilă de conversie a ciclului părului de la faza telogen la faza anagen.

Conform unui studiu publicat în Journal of Musculoskeletal & Neuronal Interactions care a investigat efectele proantocianidinelor asupra structurii osoase, acestea pot avea un efect benefic asupra formării și rezistenței osoase.

18. Extract de turmeric

Studiile au arătat că curcumina din extractul de turmeric poate ajuta la promovarea sintezei colagenului și elastinei. De asemenea, blochează elastaza, o enzimă care atacă capacitatea pielii tale de a produce elastină. Îmbunătățește vindecarea rănilor prin modularea colagenului și scăderea speciilor reactive de oxigen. Are activitate de captare a radicalilor DPPH prin modularea uneia sau mai multor căi ale stresului oxidativ cutanat, protejând în principal pielea umană împotriva procesului de fotoîmbătrânire. Extractul de turmeric poate îmbunătăți fermitatea și elasticitatea pielii, datorită în principal fitoestrogenilor și saponosidelor.

Studiile sugerează că curcumina poate avea un impact benefic asupra simptomelor osteoartritei, inclusiv îmbunătățirea funcției articulare și reducerea durerii în comparație cu placebo. Conținutul de curcumină din extractul de turmeric a demonstrat o anumită capacitate de a modula inflamația prin scăderea nivelurilor de mRNA ale mediatorilor inflamatori precum IL-1 și metaloproteinaza matricială-3 (MMP-3).

Curcumina este considerată că ajută la stimularea creșterii părului prin scăderea nivelurilor ridicate de DHT. Conform unui studiu, curcumina poate combate căderea părului deoarece are capacitatea de a suprima expresia anormală a receptorului de androgen. Acest lucru este important deoarece receptorii de androgen contribuie la controlul creșterii părului și sunt, de asemenea, supraexprimați în foliculii celor care suferă de alopecie androgenetică.

19. Extract de salvie

Extractul de salvie conține cantități mari de diterpene fenolice precum carnosolul și acidul carnosic. Aceste compuși prezintă efecte antioxidante și antiinflamatorii, diminuând daunele foto induse de UVB prin scăderea activității enzimelor implicate în degradarea țesuturilor. Poate atenua degradarea matricei pielii.

20. Extract de papaya

Extractele de papaya și fitochimicalele sale exercită efecte protectoare împotriva fotodeteriorării pielii prin blocarea producției de metaloproteinaze matriciale și a degradării colagenului. S-a constatat că exercită un efect anti-îmbătrânire prin modularea stresului intracelular și a apărărilor antioxidante în celulele endoteliale. Multe flavonoide și acizi fenolici au fost găsiți în extractele de papaya. Flavonoidele sunt în principal kaempferol, miricetină, quercetină și glicozidele lor, iar acizii fenolici, cum ar fi acidul cafeic și acidul ferulic, sunt principalii supresori ai ROS și antioxidanți care au arătat potențial de captare a radicalilor. Acidul cafeic și rutina au fost detectate și propuse a fi principalele componente anti-îmbătrânire ale pielii. Ambele fitochimicale au fost raportate că reglează în jos expresia MMP-urilor și sunt fotoprotectoare împotriva degradării colagenului. Papaya este de asemenea cunoscută pentru a îmbunătăți sănătatea părului și a pielii, datorită conținutului său de vitamina A și C, implicate în sinteza colagenului.

Papaya este de asemenea cunoscută pentru a îmbunătăți sănătatea părului, datorită conținutului său de vitamina A, care este importantă pentru maturizarea epitelială în toate părțile corpului. Vitamina C este de asemenea crucială, deoarece este implicată în sinteza colagenului, care este structura de bază a părului.

21. Extract de Guarana

Guarana este încărcată cu compuși care au proprietăți antioxidante. Aceștia includ cafeina, teobromina, taninurile, saponinele și catechinele. Antioxidanții sunt importanți deoarece neutralizează moleculele potențial dăunătoare numite radicali liberi. Aceste molecule pot interacționa cu părți ale celulelor tale și pot cauza daune legate de îmbătrânire. Studiile au descoperit că proprietățile antioxidante ale guaranei pot reduce semnificativ daunele legate de vârstă ale pielii.

21. Cupru

Cuprul este implicat în numeroase procese fiziologice și metabolice esențiale pentru funcționarea adecvată a aproape tuturor țesuturilor din corpul uman. În piele, cuprul este implicat în sinteza și stabilizarea proteinelor matricei extracelulare și în angiogeneză. Joacă un rol cheie în sinteza și stabilizarea proteinelor pielii. Cuprul este unul dintre cele nouă minerale recunoscute ca nutrienți esențiali pentru oameni, având un rol crucial în diferite procese fiziologice normale în practic toate țesuturile umane, inclusiv în piele. În piele, cuprul stimulează proliferarea fibroblastelor dermice, reglează în sus producția de colagen (tipurile I, II și V) și componente ale fibrelor de elastină (elastină, fibriline) de către fibroblaști, aparent prin inducerea TGF-β, stimulează HSp-47, esențial pentru formarea fibrilelor de colagen și servește ca un cofactor al LOX necesar pentru reticularea eficientă a proteinelor ECM. De asemenea, servește ca un cofactor al superoxid dismutazei, o enzimă antioxidantă prezentă în piele, importantă pentru protecția împotriva radicalilor liberi, inhibă efectele oxidative celulare, cum ar fi deteriorarea membranei și peroxidarea lipidică și servește ca un cofactor al tirozinazei, o enzimă esențială în biosinteza melaninei responsabilă de pigmentarea pielii și a părului. Unele studii arată că cuprul poate încetini și pierderea minerală osoasă și reduce markerii de resorbție, confirmând eficacitatea suplimentării cu cupru asupra metabolismului osos.

Despre formula 21 Collagen

Formula noastră avansată este concepută pentru a livra un amestec unic de nutrienți de super calitate pentru a stimula producția de colagen, pentru a crește volumul pielii, a
reduce ridurile și a lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. Formula noastră revoluționară este mai mult decât un supliment zilnic obișnuit și a fost dezvoltată cu colagen marin
obținut în mod durabil, acid hialuronic, vitamine esențiale, minerale și cei mai puternici antioxidanți din natură. Acești nutri-elemente îmbunătățesc producția de colagen,
îmbunătățind hidratarea pielii, menținând fermitatea pielii și contracarând semnele vizibile ale îmbătrânirii. Fiind capabilă să ajungă la țesuturile articulare, formula noastră are
ca scop formarea de noi țesuturi conjunctive exercitând efecte anti-inflamatoare și condroprotectoare. Formula funcționează de asemenea pentru a crește proteinele de
construcție a părului în corp, susținând structura sănătoasă a foliculului de păr.

Colagen Marin

Colagenul marin este cunoscut pentru cea mai bună absorbție și biodisponibilitate datorită greutății sale moleculare reduse și dimensiunii mici, ceea ce permite ca colagenul să fie absorbit la un nivel mai înalt prin bariera intestinală în fluxul sanguin și transportat în tot corpul, făcându-l astfel cea mai bună sursă de colagen. Acesta are ca scop producerea unei îngroșări semnificative a suprafeței exterioare a pielii, reducerea ridurilor, îmbunătățirea fermității și elasticității pielii și îmbunătățirea structurii și aspectului general al pielii. Fiind capabil să ajungă la țesuturile articulare, exercită efecte condroprotectoare și crește densitatea osoasă. Colagenul marin are, de asemenea, efecte benefice asupra sănătății unghiilor și părului și ar putea îmbunătăți creșterea părului.

Acid Hialuronic

Acidul hialuronic este bine cunoscut pentru beneficiile sale asupra pielii, în special pentru alinarea pielii uscate, ajutorul în creșterea țesutului moale, reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor și accelerarea vindecării rănilor. Procesul de îmbătrânire a pielii și expunerea la factori precum razele UVR, fumatul, poluarea pot scădea cantitățile sale din piele. Luarea de suplimente cu acid hialuronic poate preveni această scădere oferind corpului cantități suplimentare pentru a se încorpora în piele, crescând semnificativ hidratarea acesteia. Este de asemenea o parte naturală a fluidului care ajută la lubrifierea și amortizarea articulațiilor și le menține funcționarea lină.

Vitamina C

Vitamina C – ca un cofactor critic pentru sinteza colagenului, este o parte esențială a sănătății pielii. Ca antioxidant, ajută la lupta împotriva speciilor reactive de oxigen din corp, contribuie la fotoprotecție și scade fotodeteriorarea. De asemenea, întărește sistemul imunitar și ajută la inversarea semnelor de îmbătrânire. Prin stimularea producției de colagen și proteoglican (ambele fiind părți importante ale cartilajului articular), vitamina C ajută la protejarea împotriva degradării cartilajului.

Vitamina B

Complexul de vitamine B funcționează oferind celulelor toți “activatorii” necesari pentru a încuraja formarea de celule noi și sănătoase în corp, ceea ce îmbunătățește apărările naturale ale pielii. Aceasta stimulează fibroblastele pentru a crește producția de colagen și elastină, îmbunătățind textura, elasticitatea și hidratarea. Grupul de vitamine B joacă un rol crucial în menținerea sănătății articulațiilor noastre, susținând structura și funcțiile acestora. Aceste vitamine joacă de asemenea un rol important în dezvoltarea normală a foliculilor de păr și în funcția celulelor imune.